La instal·lació d'un extintor d'incendis s'ha de fer d'acord amb la normativa vigent per a aquest tipus d'elements de seguretat, que és el Reial decret 1942/93, reglament d'instal·lacions de protecció contra incendis. L'extintor ha d'estar col·locat a una alçada accessible i ben visible, en una paret vertical sense que la part superior superi els 1,7 metres i prop dels punts d'evacuació (prop de punts on hi ha més probabilitats d'iniciar-se un foc).
La localització de l'extintor ha d'estar correctament senyalitzada per mitjà d'un senyal rectangular o quadrat ubicat a la paret damunt de l'extintor amb un senyal en color vermell que posi la paraula extintor o un dibuix d'un extintor al color blanc. El vermell ha d'ocupar sempre com a mínim el 50% del senyal.
Els extintors han d'estar ubicats en llocs accessibles i visibles a causa de la importància de la rapidesa en cas d'un incendi, ja que un de petit pot ser gran en pocs minuts.
Es requereix un manteniment periòdic de l'extintor per comprovar-ne el funcionament correcte en cas que es necessiti recórrer-hi.
El manteniment d'extintors, ho han de fer dues persones diferents, el titular i l'instal·lador especialitzat. El titular ha de fer les comprovacions pròpies cada tres mesos, assegurant-ne l'accessibilitat, l'estat dels precintes, assegurances, inscripcions i mànegues; a més a més de la càrrega de l'extintor i l'ampolla de gas. Cal comprovar així mateix el correcte funcionament dels elements mecànics com vàlvules, mànega o palanca.
L'instal·lador autoritzat ha de fer les comprovacions requerides cada any, comprovant la càrrega i pressió de l'extintor i l'estat de l'agent extintor si són extintors de pols amb ampolla de pressió. A més, han de comprovar la pressió d'impuls de l'agent extintor i l'estat de les vàlvules, mànega i assegurances.
A cada manteniment s'ha de cobrir i desar un document on s'acreditin les tasques realitzades i el resultat de les proves.