S'activen totes les alarmes. S'han incrementat les notícies sobre assalts violents a les llars, ja que succeeixen diàriament, i això ha fet que el nombre d'habitatges on s'han instal·lat dispositius de seguretat durant tot l'últim any s'hagi incrementat considerablement. Només sortir al carrer podem percebre equips o càmeres de vídeo a les façanes, o cartells que anuncien zones de videovigilància.
Precisament, és en aquesta zona on l'alarma s'ha estès més, la preocupació és més gran, encara que els fets més grans se succeeixen a Barcelona i àrea metropolitana. El nombre de connexions actives a Barcelona i la seva àrea ha augmentat.
No tothom sembla que està a favor dels sistemes pels quals s'envia el senyal de vídeo a la central receptora d'alarmes. Els sistemes de vídeo verificació no estan tan estesos com els altres.
El més curiós de tot és que la creixent demanda de mecanismes de seguretat xoca amb el fet que hi ha menys recursos econòmics, i les persones i empreses volen més seguretat a més baixos recursos. Per aconseguir un contracte cal adaptar-se a les necessitats particulars de cada client abaratint les instal·lacions cobrint els mínims de seguretat possibles.
Moltes persones prefereixen no recórrer a les alarmes que estan connectades a la central d'alarmes perquè això els suposa una despesa fixa, modificant les instal·lacions perquè els arribi al mòbil o correu electrònic. Cada cop són més els que ho fan. Els propietaris de l'habitatge volen tenir informació al moment de qualsevol intrusió, sobretot si no són a casa, i són ells els que truquin als serveis d'emergència o policia, i no un operador de la central d'alarmes de seguretat. També hauran de gestionar les alarmes infundades, certes i les incidències. La legislació diu que les alarmes han de trobar-se connectades a la central.