Fins ara, les aplicacions analògiques tenien com a avantatges fonamentals davant d'altres tecnologies el seu baix cost i el fet que permetien aprofitar infraestructura ja desplegada en utilitzar mitjans de transmissió i mecanismes tradicionals al món de la videovigilància. Tot i això, els estàndards de vídeo d'alta definició cap als que evoluciona la indústria estaven fins ara fora de l'abast de les solucions analògiques.
HDCVI (High Definition Composite Video Interface, o Interfície Composta de Vídeo d'Alta Definició) és una tecnologia que té com a objectiu superar aquest inconvenient, afegint als avantatges característiques dels dispositius analògics la capacitat d'oferir resolucions en el rang de l'alta. definició per oferir una solució adaptable a tot tipus de requisits i aplicacions.
Típicament, el senyal de vídeo que es transmet en una instal·lació analògica tradicional a través de cable coaxial té un format conegut com a CVBS o, simplement, vídeo compost. Aquest format només permet oferir vídeo (sense possibilitat d'incorporar senyals d'àudio) i en definició estàndard, habitualment 576i per a l'estàndard PAL.
Tenint en compte les limitacions del senyal CVBS, HDCVI suposa un nou plantejament orientat a oferir prestacions pròpies de la videovigilància moderna sense sacrificar aquells aspectes que han contribuït a popularitzar la tecnologia analògica, principalment el cost i la senzillesa d'instal·lació. Les principals característiques de HDCVI són:
Suport per a resolucions d'alta definició (1080p i 720p): Fins i tot els requisits més exigents poden ser satisfets amb equips HDCVI, que permeten captar detalls que fins ara només estaven a l'abast d'altres tecnologies, com ara HD-SDI o IP.
Major distància de transmissió: HDCVI utilitza una nova modulació per transmetre el senyal, més immune a l'atenuació pròpia del medi coaxial i al soroll i les interferències produïdes per altres senyals electromagnètics.
Combinació de múltiples senyals al mateix mitjà de transmissió: Els senyals essencials en tota instal·lació de videovigilància, és a dir, el vídeo, l'àudio i, fins i tot, els senyals de control, es transmeten alhora a través del mateix cable coaxial, cosa que simplifica en gran mesura el desplegament de noves instal·lacions i abarateix el cost del cablejat. Sobre el mateix senyal analògic que s'utilitza per a la transmissió d'àudio i vídeo, HDCVI afegeix un canal bidireccional per a la comunicació de comandes de control entre el receptor i els equips emissors, que permet operacions com el control PTZ, control d'enfocament i enviament d'alarmes en temps real, entre d'altres.
Compatibilitat amb CVBS: A més de les resolucions 1080p i 720p d'alta definició, els dispositius HDCVI també es poden configurar per utilitzar el format CVBS a resolucions inferiors, per la qual cosa és possible utilitzar-los en instal·lacions que ja comptin amb equipament previ que no suporti HDCVI.
Per aprofitar la infraestructura ja desplegada, HDCVI no requereix modificar el disseny bàsic propi de qualsevol instal·lació de videovigilància basada en tecnologia analògica. Una instal·lació HDCVI té el mateix aspecte que una instal·lació tradicional, és a dir, una topologia en estrella en què les càmeres són els emissors i l'equip d'enregistrament, que ocupa el centre del desplegament, n'és el receptor.
ON SE SITUA AQUESTA TECNOLOGIA DINS L'ECOSISTEMA DE LA CCTV ANALÒGICA?
A continuació podeu veure tres gràfiques il·lustratives que posen de manifest el que aporta aquesta nova tecnologia dins del conjunt de la CCTV analògica.
Aquestes gràfiques mostren com es compara HDCVI amb les tecnologies tradicionals perquè pugui apreciar de cop i volta el que aporta en tres aspectes fonamentals en qualsevol instal·lació de CCTV analògica:
● Qualitat: La qualitat més cridanera de HDCVI és la seva capacitat d'oferir resolucions d'alta definició sobre senyals analògics, cosa que permet qualitats per sobre de les que ofereixen càmeres de 1000TVL, el màxim actual a càmeres analògiques convencionals. Tot i això, i malgrat que HDCVI suporta resolucions de fins a 1080p, hem comprovat experimentalment que la qualitat d'una instal·lació HD-SDI configurada a 1080p és lleugerament superior gràcies al fet que es tracta d'una tecnologia digital.
● Cost: Un dels punts forts de HDCVI és el cost. Sobretot en dispositius HDCVI capaços d'oferir resolucions de 720p, la relació cost/qualitat millora sensiblement pel que fa a instal·lacions analògiques convencionals.
● Cablejat: Pel que fa a distàncies màximes de cablejat, HDCVI ofereix el millor equilibri entre la versatilitat del senyal analògic tradicional i la qualitat d'HD-SDI, amb distàncies considerables i qualitats superiors. /p>