L'Ordre del Ministeri de l'Interior, INT/316/2011, estableix noves normatives d'actuació amb els domicilis i els establiments que tinguin un sistema de seguretat connectat a una Central d'Alarmes (CRA). Persegueix fonamentalment que les alarmes hauran d'estar connectades a la Central d'Alarmes i es verifiquessin totes les alarmes abans de sol·licitar la intervenció de les Forces de Seguretat de l'Estat.
Tots els equips que estan connectats a La Central Receptora d'Alarmes comptaran amb la tranquil·litat de qualsevol incidència tècnica o salt d'alarma, es verificarà des de la CRA.
A més els equips que s'instal·len actualment qualsevol salt de alarmes en negocis o llars que es produeixi arriba en només uns segons tant a la CRA com a l'usuari ja que des del telèfon mòbil podrà comprovar en tot moment el que està succeint.
Els avantatges de tenir un sistema de seguretat connectat a una central receptora d'alarmes són molts, ja que compten amb sistemes que podran verificar en tot moment qualsevol salt d'alarma o alarma tècnica, mèdica etc. Per confirmar-vos un salt d'alarma i poder avisar la policia s'han de complir un d'aquests 3 punts de l'Ordre del Ministeri de l'Interior, INT/316/2011 Capítol II.
Article 7. Verificació seqüencial.
Seqüencial: segons la norma estatal, són alarmes confirmades si passa alguna d'aquestes situacions:
3 zones diferents en 30 minuts (si és grau 3 o 4 també s'admet com a confirmada 3 o més senyals en 30 minuts, considerant que un "senyal" pot ser una de les dues zones repetides, o també pot ser alarma tècnica , sabotatge, etc.). 1 zona + error d'una o diverses vies de comunicació. 2 zones + 1 sabotatge. Fallada de les 2 vies de comunicació. Pànic o codi coacció o contrasenya coacció. Contrasenya errònia estant l'usuari present (si és errònia i no hi és, no es considera confirmada).
Seqüencial segons la norma a Catalunya, són alarmes confirmades si passa alguna d'aquestes situacions:
2 zones diferents en 30 minuts. 1 zona o 1 sabotatge, + fallada via comunicació o alarma tècnica. 1 sabotatge + bidireccional impossible. Contrasenya errònia estant l'usuari present (si és errònia i no hi és, no es considera confirmada). Per tant, segons en quins casos, una alarma amb només 2 detectors simples instal·lats mai no podrà donar avís a policia, o bé serà molt difícil que passin les condicions per donar l'avís. D'altra banda, com més detectors instal·lats més fàcils serà detectar una intrusió com més aviat millor, i més fàcil descartar falses alarmes per poder donar avís a policia.
Article 8. Verificació mitjançant vídeo.
Qualsevol salt dalarma serà verificada mitjançant fotograma o vídeo. Mínim 3 fotogrames (just al tret, i després en els 5” següents els altres dos). Només s'autoritza transmissió en cas d'alarma, o en manteniments, o si la norma exigeix enregistrament permanent.
Article 9. Verificació mitjançant àudio.
Emmagatzemar mínim 10” abans de l'alarma, i després del salt s'ha d'emmagatzemar almenys fins que CRA estableixi comunicació àudio amb instal·lació. Només s'autoritza transmissió en cas d'alarma, o en manteniment, o si la norma exigeix enregistrament permanent.
Article 10. Verificació personal.
Si el senyal ha estat verificat per qualsevol altre mètode s'enviarà un vigilant (acudi) amb claus per als cossos de seguretat. Si el senyal no s'ha pogut verificar: s'enviarà un acudeixi si és per a exterior i dos si és per a interior. Hauran d'anar uniformats, amb un vehicle retolat, i amb mitjà de comunicació permanent amb la Central Receptora d'Alarmes.